Gyurma házilag
A gyurma nálunk abszolút fogyóeszköz. Vagy kiszárad vagy csak úgy eltűnik (nem is értem). Mióta rátaláltam erre a praktikus receptre, már együtt készítjük a gyerekek által választott színre. Illóolajokkal is remekül kombinálható.
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre víz
- 1/3 bögre só
- 1 zacskó sütőpor
- 1 evőkanál olaj
- 1/2 teáskanál citromsav
- ételfesték
- illóolaj (opcionális)
Elkészítése:
Az ételfesték és az illóolajon kívül tedd a hozzávalókat egy edénybe és közepes hőfokon, folyamatos kavargatás mellett kezd el melegíteni. Egy idő után be fog sűrűsödni.
Ekkor vedd le a hőről és színezd illetve illatold a gyurmát kedved szerint.
Hűtőben, dobozban, vagy jól záródó zacskóban tárold!
A receptet megtaláljátok Ökoanyu Csináld magad című könyvében is!